Pinja Perholehto

kansanedustaja
Ikä: 27
140

Olen 27-vuotias tasa-arvovetoinen kansanedustaja Hyvinkäältä, jonka sydän sykkii kestävälle kehitykselle, reilulle työelämälle, oikeudenmukaisuudelle ja kansainvälisyydelle.

Joku viisas sanoi kerran, että pahuuden voittoon vaaditaan vain se, että hyvät ihmiset eivät tee mitään – ja siitä myös kesäkuun europarlamenttivaaleissa on monessa suhteessa kyse.
EU-vaaleissa on kyse kestävästä kehityksestä, rauhasta, vapaudesta ja yhteistyöstä. Ei ole Suomenkaan etu ottaa takapakkia, vaan mennä eteenpäin.

Monet tämän päivän ja tulevaisuuden uhat ovat näkymättömiä ja rajat ylittäviä. Puhuimmepa sitten oikeusvaltiokehityksestä, digitalisaatiosta tai esimerkiksi osaavan työvoiman turvaamisesta, kannattaa koko EU:n alueella tehdä yhteistyötä.

EU ja me suomalaiset pärjäämme kyllä, kunhan emme näivetä kehitystä, käperry kippuraan ja sulkeudu maailmalta ajassa, jossa haasteita on ratkottava yli kansallisvaltoiden rajojen.

Minulle tärkeää

Ihmisoikeudet ja demokratia

Ihmisoikeudet, rasismin ja äärinationalismin kitkeminen, oikeusvaltiokehityksen turvaaminen. Ihmisten oikeus omaan dataan. Työ sen eteen, että jäsenvaltiot tai yksittäiset yritykset, eivät voi olla vapaamatkustajia, joille kelpaa yhteinen raha, mutta ei yhteiset säännöt ja arvopohja. Näistä kaikista on huolehdittava, jotta EU on uskottava ja vaikuttava toimija myös jatkossa.

Kestävä ilmasto- ja luontopolitiikka

Vastuullinen ja kestävä ilmasto- ja luontopolitiikka on välttämättömyys niin talouden, omavaraisuuden kuin luontokadon torjumisenkin kannalta. Myös Suomi hyötyy siitä, että EU:n ilmastotavoite on mahdollisimman lähellä kansallisia tavoitteitamme. Olipa kyse pikamuodin suitsimisesta, eläinten hyvinvoinnista, kiertotalouden edistämisestä tai vihreästä energiasta, saadaan yhdessä aikaan enemmän.

Turvallisuus ja toivo

EU:n strateginen autonomia, huoltovarmuus ja toimiva infrastruktuuri ovat nousseet yhä tärkeämmiksi. Suomesta on oltava kaikissa olosuhteissa toimivat logistiset yhteydet muualle Eurooppaan. Tulevaisuudessa on monella tapaa huomioitava, että talous, kauppa ja geopolitiikka nivoutuvat yhä tiiviimmin yhteen. Ns. kovan turvallisuuden lisäksi kyse on myös sisäisestä turvallisuudesta ja kädenjäljestä EU:n ulkopuolella. EU:n on otettava vahvempi rooli hyvinvoinnin, rauhan ja demokratian edistäjänä.

Vaalikoneet